Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Attila

Kásler: 2010-hez képest kétszeresére nőtt az egészségügy támogatása Magyarországon

2022.01.13
20:21
2022.01.13
20:29
Forrás
MTI
A magyar orvosok, egészségügyi dolgozók külföldi munkavállalása lényegesen csökkent a politikus szerint.

2010-hez képest kétszeresére nőtt az egészségügy támogatása Magyarországon - emelte ki Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere elmondta, 2010 előtt tipikusak voltak a kórházbezárások, amelyek közül "a legfájdalmasabb" az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézeté volt, ahol megszüntettek 16 ezer ágyat és elküldtek 6 ezer egészségügyi dolgozót.

Akkoriban 600 milliárd forinttal csökkent az egészségügy finanszírozása, és nem javultak a népegészségügyi mutatók. Hangsúlyozta, hogy 2010 után azonban nagyszabású fejlesztések indultak, vidéken a többi közt Debrecenben, Szombathelyen, és Pécsett.

A humán erőforrás fejlesztése is eddig nem látott mértékű, az orvosi fizetések 2,5-szeresére nőttek, a nővérek alapbére pedig 2018 óta 72 százalékkal emelkedett. A magyar orvosok, egészségügyi dolgozók külföldi munkavállalása lényegesen csökkent. Míg 2010-ben 33 900-an dolgoztak az egészségügyben, ma több mint 38 ezren - mondta Kásler.

Kásler Miklós
egészségügy
Magyarország

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.