Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Kásler: Szigorú eljárásrendre van szükség a koronavírus megelőzéséhez

2020-02-26
13:35
2020-02-26
17:54
Forrás
MTI,MTVA
Magyarországon továbbra sem tudnak koronavírussal fertőzött személyről - közölte Gulyás Gergely magyar miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírussal kapcsolatos rendkívüli sajtótájékoztatón.

Abban az esetben, ha valaki fertőzött területről jön Magyarországra, és jelentős az esélye, hogy találkozhatott a vírussal, akkor karantént rendelnek el, de ha a gyanú esélye kisebb, akkor csak megfigyelés alatt tartják az érintetteket. A schengeni külső határátkelőhelyeken szakemberek végzik a Magyarországra belépők ellenőrzését. Kásler Miklós a pánikkeltés mellőzését kérte mindenkitől. A magyar emberi erőforrások minisztere hozzátette: a koronavírussal kapcsolatos magyar eljárásrend kicsit szigorúbb és határozottabb, mint ami általában Európában jellemző.

A koronavírusról egyre több információval rendelkezünk, kezdjük megismerni a vírus biológiai tulajdonságait, a virulenciát, a terjedés módját és egyéb körülményeket. Magyarország a tisztiorvosi hivatal, nemzeti népegészségügyi központ, a WHO és az európai járványügyi hivatal irányelveit figyelembe véve annál mindig egy kicsit szigorúbb intézkedéseket hoz.”

Káser Miklós
koronavírus
intézkedés
megelőzés

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.