Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Filip Horvat

Két erős földrengés rázta meg Zágrábot

2020-03-22
09:02
2020-03-22
17:56
Forrás
Szerbiai RTV, vijesti.hrt.hr, MTI
A horvát fővárosban egy fiatal súlyosan, többen könnyebben megsérültek, megrongálódott a város jelképének számító katedrális, falak repedtek meg, az áram is elment.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Filip Horvat

Az első, a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű rengés 6 óra 23 perckor érte el a horvát fővárost. Epicentruma 7 kilométerre északra volt Zágrábtól, 10 kilométeres mélységben. A képeken jól látható a pusztítás, amit végzett.

Fotók: Tanjug/HINA/AP

A falak több helyen megrepedeztek. Az első hírek szerint egy gyermek is megsérült, amikor a tető egy része ráhullott. Másokat a törmelék elzárt a külvilágtól. Zoran Milanović államfőt evakuálni kellett. A homlokzatról lezúduló téglák több gépjárművet is maguk alá temettek. Rövid időre az áram is elment a város egyes területein. 

Fotó: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Ez pedig itt már a zágrábi katedrális, aminek déli tornya omlott le a rengés következtében.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

A földmozgás alig 10 másodpercig tartott, azonban 40 perccel később megismétlődött. Ekkor valamivel gyengébb, 5-ös erősségű volt, és rövidebb ideig is tartott.

A rengést nemcsak Horvátországban, hanem Bosznia-Hercegovinában, Szlovéniában, Ausztriában és Magyarországon is érezni lehetett.

földrengés
Zágráb

Most

20:52, Frissítve: 20:59

Elhunyt Bill Withers amerikai énekes

81 éves korában meghalt Bill Withers, többek között az Ain't No Sunshine című világsláger szerzője és előadója. A család tájékoztatása szerint a zenész halálát szívproblémái okozták – írja a Guardian.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.