Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Két ország, egy ellenőrzés

2019-08-25
14:45
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Ez azt jelenti, hogy az átkelés ideje lerövidül, az áruforgalom pedig felgyorsul. Az új rendszer értelmében az utazókat ezentúl nem fogják két helyen ellenőrizni, hanem csak egy alkalommal, Tabanovcénél vagy Preševónál, attól függően, hogy honnan hova utaznak. A Szerbiából Észak-Macedóniába utazókat a szerb, visszafelé pedig az észak-macedón hatóságok ellenőrzik. Holnap a két kormányfő, Ana Brnabić és Zoran Zaev is ott lesz a határátkelőn szervezett ünnepségen, ahol több egyezményt is aláírnak majd.

határellenőrzés
Észak-Macedónia
Szerbia
Zoran Zaev
Ana Brnabić
rendőr
Tabanovce
Preševo

Most

12:30, Frissítve: 12:36

Szigorúbb ellenőrzés az osztrák határon

A Szerbiában megjelent afrikai sertéspestis miatt az osztrák vámhatóság szigorúbb ellenőrzést rendelt el, a kór terjedésének megfékezése céljából. A vámosok elsősorban a személygépkocsikat ellenőrzik.
11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.