Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

A külhoni magyarság áldozatos munkáját is elismerik

2021.08.19
20:44
2021.09.20
15:59
Forrás
Pannon RTV
Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkárt kérdeztük a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj átadása után.

Magyarország miniszterelnöke a külhoni magyarságért végzett áldozatos tevékenységet 1995 óta díjjal ismeri el. Évente legfeljebb tíz díj adományozható, átadásukra pedig minden évben augusztus 20-a alkalmával kerül sor. A Külhoni Magyarságért Díj elnevezése - a Magyar Állandó Értekezlet 2018. évi ülésének javaslatára - Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjra módosult. A mai budapesti díjátadó után Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral Vadlövő Gabriella beszélgetett.

Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj
augusztus 20.
Potápi Árpád János

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.
14:08, Frissítve: 14:14

Pásztor István: Elfeledett mozgások válnak újra reálissá

Olyan mozgások válnak újra reálissá, a mindennapunk részévé, amelyeket már elfelejtettünk - mondta Közügyek című műsorunk felvételén Pásztor István a tegnap megindított Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálataival kapcsolatban.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően