Ugrás a tartalomra
MTI/Komka Péter

A lakosság meghosszabbítaná a koronavírus miatti vészhelyzetet Magyarországon

2020.03.23
08:40
2020.03.24
19:32
Forrás
MTI
A magyar Országgyűlés ma kezdődő kétnapos ülésén valamilyen formában napirendjére veheti a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Az alaptörvény értelmében Magyarország kormánya 15 napra tudja elrendelni a veszélyhelyzetet, amit ezt követően az Országgyűlés hosszabbíthat meg. Március 11-én hirdettek veszélyhelyzetet, amely a parlament döntése nélkül jövő héten lejár. A magyaroknak egyébként mintegy 94 százaléka szeretné, ha a parlament meghosszabbítaná az új koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet - közölte a Nézőpont Intézet. A felmérésből kiderül, hogy a felnőtt magyarok 78 százaléka elégedett a magyar kormány koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel. A rendezvények betiltásával és a határok lezárásával a megkérdezettek 96 százaléka értett egyet. A digitális oktatás megvalósítása a felnőtt magyarok fele szerint sikerült jól, 17 százaléka szerint rosszul, míg 28 százalékuk jelezte, hogy erről nincs információja. A megkérdezettek 60 százaléka mondta azt, hogy az ő és családja gazdasági helyzetére káros hatással van a koronavírus járvány.

vészhelyzet
hosszabbítás
koronavírus

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű