Ugrás a tartalomra
Illusztráció, pixabay/jnylee

Macedónia meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet

2018-05-17
10:02
2018-05-17
10:08
Forrás
MTI
Válsághelyzetet először 2015 augusztusában rendeltek el, amikor a nyugat-balkáni országba naponta tízezrével érkeztek az illegális bevándorlók.

Az év végéig meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet az északi és a déli határszakaszon Macedónia, a biztonsági szervek szerint ugyanis a migrációs nyomás bármelyik pillanatban felerősödhet. A szkopjei parlament védelmi és biztonsági bizottsága tegnap fogadta el az erről szóló javaslatot, amely várhatóan néhány napon belül a képviselők elé kerül. A hosszabbítás lehetővé teszi, hogy a rendőrség és a katonaság hatékonyabban és gyorsabban lépjen fel a görög-macedón határ "legforgalmasabb" részein.

migráns
válság
Macedónia

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.