Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyar kormányrendelet: Keddtől ezek a határátlépésre vonatkozó szabályok lépnek életbe

2020.08.30
19:50
2020.08.30
20:03
Forrás
index.hu, origo.hu
Az ingázók Magyarország területére legfeljebb 24 óra időtartamra az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre léphetnek be, de a 30 kilométeres sávot nem hagyhatják el.

Megjelent a magyar kormányrendelet a határellenőrzés visszaállításáról a Magyar Közlönyben.

Szeptember elsejétől a Magyarországra belépő magyar állampolgárok egészségügyi vizsgálaton eshetnek át. Ha fertőzés gyanúját állapítják meg, akkor a hatóság jelöli ki a 14 napos karantén helyét, ha nem, akkor hatósági házi karanténban kell eltölteni a 14 napot. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal PCR-teszten vegyen részt az adott személy. Ha a két teszt negatív lesz, akkor a karantén alól a hatóság felmentést ad.

Az ingázókra a következő szabályok vonatkoznak: a magyar külügyminiszter által meghatározott Magyarországgal szomszédos államok polgárai és az ott élő magyar állampolgárok Magyarország területére legfeljebb 24 óra időtartamra az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek, de a 30 kilométeres sávot nem hagyhatják el. Ugyanígy a magyar államhatártól legfeljebb 30 kilométerre, a Magyarországon élő magyarok szabadon visszatérhetnek külföldről, amennyiben 24 órán belül mentek ki, és a szomszédos országban az államhatártól számított legfeljebb 30 kilométeres sávot nem hagyták el.

A részleteket és bővebb információt a magyarkozlony.hu oldalon található legfrissebb dokumentumban olvashatnak az érdeklődők.

határátlépés
szabályok
járvány

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.