Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Magyarország: Ideiglenes engedélyt kapott az orosz Szputnyik V vakcina

2021-01-21
08:01
2021-01-21
08:10
Forrás
hirado.hu
A brit Astra Zeneca oltás is jóváhagyást kaphat nemsokára.

Ideiglenes engedélyt adott ki a magyar gyógyszerészeti hatóság az orosz Szputnyik vakcinára - közölte az intézet főigazgatója az M1 Híradójában. Hozzátette, a szakembereik jelenleg is kint vannak Moszkvában, ahol meggyőződhettek a gyártó és kutatóhelyről. Az intézet most a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakvéleményére vár. Ők néhány hét alatt állapítják meg, hogy a vakcina valóban megfelel-e annak, ami a róla szóló dokumentumokban szerepel. Oroszországban már másfélmillió embert oltottak be vele, hat országban már bejegyezték, köztük Szerbiában, és további kilenc ország jelezte, hogy januárban erre készül.

Tanjug/AP Photo/Channi Anand, File

Hamarosan az oroszhoz hasonló elven működő brit oltóanyag, az Astra Zeneca vakcinája is jóváhagyást kaphat – közölte az M1 Híradója.

Ezzel a két vakcinával az Európai Unióban Magyarországon indulhat meg először az oltás.

Magyarország
oltás
védőoltás
vakcina
Szputnyik V
AstraZeneca
engedély

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.