Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt/Illusztráció

Magyarországon is azonosították az új vírusvariánst

2021-01-13
13:20
2021-01-13
16:33
Forrás
Pannon RTV
Magyarországon három beteg mintájában azonosították a koronavírus új mutációját. A vakcinagyártók többsége állítja, hogy a forgalomban lévő oltóanyagok hatékonyak az új variánssal szemben - hangsúlyozták az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A hétvégén egyébként megkezdődik a Moderna vakcina beadása is Magyarországon. A védekezés azonban továbbra is szükséges. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az interneten hamis koronavírus elleni oltóanyagokat árusítanak álprofilokon keresztül. Arra kérik a lakosságot, hogy csakis a kormány által kijelölt oltópontokon vegyék fel a védőoltást, ami egyébként ingyenes. Kedd estig már csaknem 87 ezer személy kapott védőoltást, többségében egészségügyi alkalmazottak, valamint idősotthonban lakók és dolgozók.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Ez a vírus továbbra is változékony, ezzel alapvetően nem mondtam új információt, hiszen ezt az elejétől fogva tudjuk, viszont azt tudnunk kell, hogy ezek a különböző mutációk a viselkedésében és a járvány kezelése szempontjából milyen további beavatkozásokat igényelnek részünkről. Egyelőre a vakcinagyártók jelentős része, szinte mindegyike állítja, hogy az alkalmazott vakcinák, a kifejlesztett vakcinák hatékonyak az új mutánssal szemben is. Mi is ebben bizakodunk.”

MTI/Balogh Zoltán

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Müller Cecília. A magyar országos tisztifőorvos a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban kapta meg a vakcinát. Müllert a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával oltották be. Müller Cecília egészségügyi dolgozó, így az oltási terv szerint az elsők között kaphatta meg a védőoltást.

Magyarország
azonosít
koronavírus
variáns
mutáns

Most

15:58, Frissítve: 16:04

Vasárnap nem oltanak

Az oltásra továbbra is online formában az eUprava portálon, továbbá telefonon reggel 8 és este 8 óra között a 0800 222 334-es számon lehet jelentkezni.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.