Ugrás a tartalomra

Március a közösségek hónapja

2021.03.01
21:11
2021.03.01
21:31
Forrás
Pannon RTV
Tematikus hónapokkal jelentkezik idén a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság a tematikus év keretében. A sport, az egészség és a közösség mellett számos témával foglalkoznak majd még az év folyamán.

Februárban a gyermekegészség volt a középpontban, az államtitkárság pedig online képzéssorozatot hirdetett a külhoni magyar egészségügyi szakemberek számára.

Március a közösségek hónapja lesz. A Kárpát-medencei és a diaszpórában lévő programokat és pályázati lehetőségeket is márciusban indítják el, remélhetően 15-én - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Potápi Árpád János. A magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte, a kiírások kicsit megváltozott formában jelennek majd meg. Először a fejlesztésre, felújításra, eszközbeszerzésre vonatkozó pályázatokat hirdetik meg, később a rendezvények, táborok szervezésére.

A Kőrösi Csoma Sándor és Petőfi Sándor Program kiírása valószínűleg csak augusztusban lesz és szeptembertől indulnának el - húzta alá az államtitkár.

Január a sport hónapja volt, február pedig a gyermekegészségé. A program keretében egész hónapon át tartó online képzéssorozatot szerveztek a külhoni magyar gyermekorvosok, ápolók, gyermekegészségügyi szakemberek számára a Bethesda Gyermekkórházzal és a Magyar Gyermekorvosok Társaságával. A hónap során négy héten át a következő négy témában bővíthették tudásukat a résztvevők: táplálkozás a gyermekek egészségéért, gyermekneurológiai továbbképzés, hit és gyógyulás konferencia, kognitív viselkedésterápia a gyermekkori szorongás kezelésében – írta Facebook-posztjában Potápi Árpád János. A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára bejegyzésében kiemeli, hogy februárban a www.kulhonimagyarok.hu portálon is a külhoni egészségügy témáját járták körbe dr. Velkey Györggyel, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójával, dr. Bagi Bojánnal, a Szabadkai Közkórház aneszteziológiai és intenzív osztályának vezetőjével, a Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesületének elnökével, és dr. Vass Leventével, Románia egészségügyi államtitkárával és a Studium Prospero Alapítvány elnökével készített interjúkban. Potápi Árpád János kiemeli, hogy Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága 2013 óta támogatja a Kárpát-medencei gyermekegészségügyi hálózat kialakítását, és bízik abban, hogy az elmúlt hónap során végzett munka tovább erősíti az eddigi eredményeket.

Potápi Árpád János
újrakezdés
nemzeti
Nemzetpolitikai Államtitkárság
tematikus
hónapok

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.