Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zsolt Czegledi/MTI via AP

Még az idén tetőzhet a járvány

2020-10-20
20:43
2020-10-20
22:26
Forrás
Pannon RTV
Nem tudni, hogy alakul a járványhelyzet a következő időszakban, egyesek a csúcsot novemberre, decemberre teszik, míg mások csak jövő év márciusára - nyilatkozta a Pannon RTV-nek dr. Szlávik János.

Továbbra is magas a napi regisztrált koronavírusos megbetegedések száma Magyarországon, a közeljövőben pedig még több koronavírus-fertőzött lehet, és még többen veszíthetik életüket a kór szövődményeinek következtében, amíg az esetszám ilyen mértékben emelkedik - nyilatkozta dr. Szlávik János. A Dél-pesti Centrum Kórház infektológiai osztályvezető főorvosa hozzátette, nem tudni, hogy hogyan alakul a járvány a következő időszakban. Vannak, akik a csúcsot novemberre, decemberre teszik, míg mások csak jövő év márciusára - fogalmazott.

járvány
fertőzött
Szlávik János
Dél-pesti Centrum Kórház
főorvos
infektológiai
influenza
koronavírus
Budapest
Magyarország

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.