Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Megalakult az új montenegrói parlament

2020-09-23
20:47
Forrás
MTI
Megalakult az új montenegrói parlament Podgoricában, a képviselők megbízatását hitelesítették, és a házelnököt is megválasztották.

Az új képviselők Aleksa Bečićet, a Demokratikus Montenegró nevű párt elnökét, a Béke a mi nemzetünk listavezetőjét választották meg házelnöknek.

Az új összetételű törvényhozásban a 81 helyből 41 jutott három, korábban ellenzéki pártnak, amely két héttel ezelőtt koalícióra lépett a közös kormányzás érdekében. Az augusztus 30-i választáson a Demokratikus Front által vezetett, Montenegró jövőjéért elnevezésű koalíció 27 mandátumot, a Béke a mi nemzetünk lista tízet, a Feketén-fehéren névvel induló tömörülés pedig négy mandátumot szerzett. Ellenzékbe került a korábban harminc éven át kormányzó, Milo Đukanović államfő vezette balközép Szocialisták Demokratikus Pártja korábbi koalíciós partnereivel együtt.

Mivel a kormányalakítási tárgyalások már megkezdődtek, és a kormánykoalíció pártjai Zdravko Krivokapićot, a Montenegró jövőjéért elnevezésű koalíció listavezetőjét jelölték miniszterelnöknek, várhatóan ő alakíthat kormányt a következő hetekben.

Montenegró
parlament
megalakult
Podgorica
Zdravko Krivokapić

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.