Ugrás a tartalomra
MTI/Mihádák Zoltán

Megdőlt az országos szélrekord Magyarországon

2022.01.31
07:41
2022.01.31
10:25
Forrás
hirado.hu
Több száz tűzoltói beavatkozásra volt szükség Magyarországon a vasárnap átvonult viharos szél miatt. Jelentős késések alakultak ki a vasúti közlekedésben, de számos szolgáltatásban is kimaradást okozott az erős szél.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a legtöbb helyen letört faágak, kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Sok fa utakra, házakra, kerítésekre, autókra és elektromos vezetékekre dőlt, a szél épületek tetőszerkezetét is megrongálta.

Megdőlt az országos szélrekord is. A Balaton mellett is erős széllökéseket mértek: a legerősebb, óránkénti 119,5 kilométeres szelet a térségben az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki kikötőben lévő műszere jelezte.

Az Útinform vasárnap esti tájékoztatása szerint továbbra is viharos széllökésekre lehet számítani több magyarországi megyében.

szél
vihar
rekord
Magyarország

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű