Ugrás a tartalomra

Megérkezett az MTVA-székházába a Ferenc pápa által megáldott szobor

2021.12.23
22:21
2022.05.03
20:22
Forrás
MTI
A gyermek Jézust és Szent Józsefet ábrázoló bronzszoborra licitálni lehet majd, a befolyt összeg a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítványhoz kerül.

A Ferenc pápa által megáldott Názáreti Szent József-szoborral a katolikus egyházfő a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányát támogatja - hangzott el csütörtök este az M1 aktuális csatornán.

Az M1 tudósítása szerint Gedő Ágnes, a Vatikáni Rádió magyar adásának szerkesztője segített abban, hogy a szobor Ferenc pápa elé kerüljön és azt megáldja. A pápa a szerdai audiencián áldotta meg a szobrot, majd a felajánlást a vatikáni külképviselet egyik diplomatája hozta Rómából Magyarországra.

Az M1 riporterétől az MTVA székházában Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth rádió csatornaigazgatója vette át a szobrot. Elmondta: felveszik a kapcsolatot a Regőczi Alapítvánnyal, hogy együtt találják ki, miként történjen az árverés, azért, hogy - mint fogalmazott - "nagyon jó kezekbe" kerülhessen a Ferenc pápa által megáldott szobor.

A közmédia jótékonysági műsora, a Jónak lenni jó! vasárnap késő esti zárásáig több mint 345 millió forint gyűlt össze a Regőczi Alapítványt támogatására. A jótékonysági szervezetet Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek segítésére.

Szent József-szobor
Jónak lenni jó!
Ferenc pápa

Most

Népszerű