Ugrás a tartalomra

Megérkezett a korábban beharangozott havazás Szerbiába

2023.11.25
09:50
2023.11.25
17:40
Forrás
Pannon RTV
Sjenica községben rendkívüli állapotot hirdettek az erős havazás miatt. Az ország déli részén folyamatosan dolgoznak a hókotrók, így a téli időjárás nem okozott nagyobb fennakadást a közlekedésben, viszont több száz háztartás maradt áram nélkül.

Több helyen 30-40 centiméteres hó borítja a tájat. A hosszútávú előrejelzés szerint a jövő hét második felében akár már vidékünkön is befehéredhet a táj.

Folyamatosan tisztítják az utakat az ország déli részén. Ezzel elkerülve, hogy a nagy mennyiségű hó fennakadásokat okozzon a közlekedésben. A Golija hegységben 30 centis, míg Goč környéken 40 centis hótakaró alakult ki, itt már akadozik az áramellátás. Kraljevac térségében több száz háztartás maradt áram, telefonkapcsolat és internet nélkül. Nagyobb havazás esetén ez minden évben visszatérő problémát okoz a helyieknek.

Kopaonikon éjfél óta esik a hó, a reggeli órákban 16 centis hótakarót regisztráltak. Erős szél fúj és 600 méter alá csökkent a látótávolság. Užice és Zlatar térségében is havazik. Egy faluban nincs áram, villanyszerelők folyamatosan a probléma elhárításán dolgoznak. Az eddigi információk szerint minden út járható és az autópályán sincs fennakadás.

Az alacsonyabban fekvő vidékeken nem kell számottevő hótakaróra készülni, az esti órákban ugyan átválthat az eső havasesőre, havazásra, de nem marad meg a leesett csapadék. A lehűlés ugyanakkor jelentős lesz, hajnalban akár mínusz 5 fok is lehet. A hosszútávú előrejelzés szerint a jövő hét második felében akár már vidékünkön is befehéredhet a táj.

havazás
Vajdaság
Szerbia
Kopaonik
Golija
Zlatibor

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.