Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Meghalt 68 beteg, 875-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2021-01-18
08:48
2021-01-18
14:06
Forrás
Pannon RTV
Magyarországon is megjelent a koronavírus mutációja - mondta Müller Cecília. A magyar országos tisztifőorvos beszámolója szerint négy beteg mintájában azonosították a koronavírus angliai mutációját.

A jelenlegi kutatások szerint a forgalomban lévő oltóanyagok az új variánssal szemben is hatékonyak - hangsúlyozták az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Magyarországon egyébként 875 állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, és elhunyt 68 többségében idős, krónikus beteg. Csökkent az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 110 853 esetet tartanak nyilván. Kórházban 4 445 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 330-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig mintegy 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, a rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beadták, már 123 188 fő kapott oltást.

Dr. Müller Cecília, magyar országos tisztifőorvos újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, Magyarországon csak hatásos és biztonságos oltóanyagot engedélyeznek.

„Nagyon sok kérdést feltesznek azzal kapcsolatban is, hogy a különböző mutánsokkal szemben hatékonyak-e ezek a védőoltások. A jelenlegi kutatások szerint, a virológus szakemberek szerint kellő védelmet ad. Nem olyan mértékű a mutáció, hogy ezek a védőoltások, amik most forgalomban vannak, ne lennének hatékonyak a mutáns formulára is, de természetesen folyamatosan figyelemmel kell kísérni ahhoz, hogy ezekről biztosítékunk is legyen.”

koronavírus
Magyarország
fertőzött
járvány

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.