Ugrás a tartalomra
MTI/Bús Csaba

Meghosszabbította a leállást a kecskeméti Mercedes-gyár

2020.03.27
07:51
Forrás
hirado.hu
A német autógyártó április 21-éig meghosszabbította a munkavégzés szüneteltetését a koronavírus-járvány miatt – közölték az illetékesek csütörtökön.

Tájékoztatásuk szerint, céljuk továbbra is az, hogy a munkahelyeket és a béreket hosszú távon biztosítani tudják. A vállalat jelenleg a szakszervezetekkel egyeztet a leginkább megnyugtató megoldás kialakítása érdekében.

A Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler március 17-én döntött úgy, hogy két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár több mint 4400 munkatársat foglalkoztat. 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz autó gördült le a gyártósorokról.

Mercedes
Mercedes-Benz
Kecskemét
gyár
koronavírus

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.