Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Megnyílt a budapesti Nemzeti Múzeum Trianon-kiállítása

2020-09-30
07:50
Forrás
MTI
Szenvedő szerkezet - Hétköznapi Trianon címen vándorkiállítással, Összetartozás Éve elnevezéssel pedig kerítéstárlattal emlékeznek a békediktátum aláírásának századik évfordulójára.

Trianon a nemzetellenesség és az identitásküzdelem lelki szinonimája a hazáját és nemzetét szerető minden magyar ember számára, immár egy évszázada - hangsúlyozta a kiállítások megnyitóján a magyar Országgyűlés elnöke, Kövér László. Hozzátette: Trianon nem pusztán egy lezáratlan múltbéli magyar történet, hanem egy jelenbeli és jövőbeni európai ügy is. A rendhagyó módon, egy 300 négyzetméteres, félgömb alakú sátorban megrendezett Szenvedő szerkezet című tárlat október közepéig lesz látható a Múzeumkertben, majd az ősz folyamán Tatán, Mosonmagyaróváron és Hajdúböszörményben is bemutatják. A Múzeumkert kerítésén elhelyezett Összetartozás Éve kerti galériával a jövő év júniusáig találkozhatnak az érdeklődők. 

Kövér László
Trianon
Nemzeti Múzeum

Most

21:15

Ökoturizmus két keréken

Kerékpárosok részére épült fából, rusztikus pihenőhely Ludason. Az EcoVeloTour projekt az ökoturizmus valamint a kerékpáros turizmus integrálását célozza meg.
19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.

Népszerű