Ugrás a tartalomra
A kiállítás plakátja
ludwigmuseum.hu

A neoavantgárd Szabadka Budapesten

2019-09-13
07:31
2019-09-13
08:13
Forrás
MTI
A vajdasági neoavantgárd mozgalmat bemutató kiállítás nyílt meg Budapesten.

A Ludwig Múzeum csaknem 500 műtárgyon keresztül mutatja be az ötven éve megalakult szabadkai Bosch+Bosch csoport munkásságát. A 70-es évek elején működő művészcsoport arculatára jelentős mértékben rányomta bélyegét a határváros kettős kulturális identitásának és nyelvhasználatának tudata. A Bosch+Bosch tolmácsolta a korai magyar avantgárd nemzetközi értékeit a délszláv térség felé, miközben ez utóbbi kortárs törekvéseiről a magyarországi művészeti társadalom felé tudósított. Közvetítő szerepét a hét éves fennállása alatt mindvégig küldetésként értelmezte - áll a Ludwig Múzeum méltatásában.

A válogatás november 17-ig látható a Ludwig Múzeumban, majd horvátországi, szerbiai és csehországi helyszíneken is bemutatkozik.

A kiállításhoz kapcsolódóan a múzeum a Vajdasági Baráti Egyesülettel közösen Busszal a múzeumba címmel oktatási projektet is szervez, amelynek keretében több száz vajdasági középiskolás és egyetemista budapesti látogatását teszi lehetővé.

 

Szabadka
művészet
Ludwig Múzeum
Budapest

Most

23:08, Frissítve: 07:41

Vereséget szenvedett a Crvena zvezda

A Tottenhamnek egy félidő is elég volt, hogy bebiztosítsa győzelmét a Crvena zvezda ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.