Ugrás a tartalomra
ludwigmuseum.hu

A neoavantgárd Szabadka Budapesten

2019.09.13
07:31
2019.11.14
11:50
Forrás
MTI
A vajdasági neoavantgárd mozgalmat bemutató kiállítás nyílt meg Budapesten.

A Ludwig Múzeum csaknem 500 műtárgyon keresztül mutatja be az ötven éve megalakult szabadkai Bosch+Bosch csoport munkásságát. A 70-es évek elején működő művészcsoport arculatára jelentős mértékben rányomta bélyegét a határváros kettős kulturális identitásának és nyelvhasználatának tudata. A Bosch+Bosch tolmácsolta a korai magyar avantgárd nemzetközi értékeit a délszláv térség felé, miközben ez utóbbi kortárs törekvéseiről a magyarországi művészeti társadalom felé tudósított. Közvetítő szerepét a hét éves fennállása alatt mindvégig küldetésként értelmezte - áll a Ludwig Múzeum méltatásában.

A válogatás november 17-ig látható a Ludwig Múzeumban, majd horvátországi, szerbiai és csehországi helyszíneken is bemutatkozik.

A kiállításhoz kapcsolódóan a múzeum a Vajdasági Baráti Egyesülettel közösen Busszal a múzeumba címmel oktatási projektet is szervez, amelynek keretében több száz vajdasági középiskolás és egyetemista budapesti látogatását teszi lehetővé.

 

Szabadka
művészet
Ludwig Múzeum
Budapest

Most

12:20

Mentsük meg a méheket és a gazdákat!

Összegyűlt a kellő számú, 15 ezer 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!