Ugrás a tartalomra
MTI via Szigetváry Zsolt

„Nincs még egy nép, amely annyiszor kelt volna fel a szabadságért, mint a magyar”

2017.11.04
15:45
2017.11.04
15:59
Forrás
MTI
A magyarság kivételes szabadságvágyáról beszélt Boross Péter volt magyar kormányfő a Rákoskeresztúri új köztemetőben tartott megemlékezésen.

A Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke a nemzeti gyásznap alkalmából mondott beszédet szombaton Budapesten.

Nincs még egy nép a környezetünkben, amely annyiszor kelt volna fel reménytelenül a szabadságért, mint a magyar - mondta Boross Péter. Arról is szólt, hogy egyre többen vannak azok, akik számára 1956 már csak történelem, és egyre inkább azzá válik. Ezért „kötelességünk újra és újra megemlékezni és utódainkra ráhagyni” ezt az emlékezetet. „Kötelességünk megteremteni” a feltételeit annak, hogy a következő generációk se felejtsék el a hősöket és tisztelegjenek előttük - mondta.

A Nemzeti Gyászparkban a Nemzeti Örökség Intézete, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság és a Szabadságharcosokért Közalapítvány közös rendezvényét tartották a nemzeti gyásznapon.

Boross Péter
Budapest
nemzeti gyásznap
Szabadságharcosokért Közalapítvány

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.