Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Novák Katalin a magyar-ukrán határ menti településeken járt

2022.03.24
14:34
Forrás
MTI
A megválasztott magyar köztársasági elnök azt mondta, "nekik két hadseregük is van", egyrészt a fegyveres erők, másrészt azok a segítőkész magyar emberek, akik most is itt vannak, a nap huszonnégy órájában.

A legtöbb menekült vissza akar menni, és nekünk is az az érdekünk, hogy legyen magyar szó Kárpátalján tíz, húsz, harminc, száz és ötszáz év múlva is, legyen majd magyar élet Kárpátalján - hangsúlyozta a megválasztott államfő.

Megismételte, azok, akik maradni szeretnének Magyarországon, maradhatnak, ameddig szeretnének, ehhez pedig minden segítséget és támogatást meg fognak kapni. Novák Katalin köszönetet mondott minden magyar ember nevében a segítséget nyújtóknak, kiemelve, a felajánlásoknak köszönhetően már több mint 750 millió forint pénzadomány gyűlt össze, emellett továbbra is rengeteg tárgyi adomány, ruha és tartós élelmiszer érkezik a raktárakba.

Novák Katalin
magyar-ukrán
menekült

Most

11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.
10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.