Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin: Ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét

2019-09-20
12:22
2019-09-20
12:27
Forrás
MTI
Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét Magyarországon, az intézkedések valódi igényekre reagálnak.

Erről beszélt a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. Novák Katalin az intézkedések közül kiemelte a falusi csokot, amelynek célja, hogy növelje a vidék vonzerejét. Ezt a célt szolgálja az Esély otthon program is, amelyről elmondta, a program során bérlakásokat, önkormányzati lakásokat újítanak fel, amelyeket a fiatalok kedvezményesen tudnak kibérelni néhány évig, miközben félre tudnak tenni saját ingatlanra.

Novák Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is igényelhető az első házasok havi ötezer forintos adókedvezménye, amely a házasságkötést követően két évig jár. Ha pedig közben megszületik az első gyerek, akkor a családi adókedvezmény is igényelhető - tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin
családvédelmi akcióterv
Magyarország

Most

14:23, Frissítve: 14:45

Idén is elmarad a rekordtermés

Az enyhe tél és a száraz tavasz hatását már kezdik érezni az észak-bácskai mezőgazdasági termelők. Szerintük a vártnál ugyan szebben fejlődik a gabona, azonban rekordtermés nem várható idén sem.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.