Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin: Ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét

2019-09-20
12:22
2019-09-20
12:27
Forrás
MTI
Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét Magyarországon, az intézkedések valódi igényekre reagálnak.

Erről beszélt a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. Novák Katalin az intézkedések közül kiemelte a falusi csokot, amelynek célja, hogy növelje a vidék vonzerejét. Ezt a célt szolgálja az Esély otthon program is, amelyről elmondta, a program során bérlakásokat, önkormányzati lakásokat újítanak fel, amelyeket a fiatalok kedvezményesen tudnak kibérelni néhány évig, miközben félre tudnak tenni saját ingatlanra.

Novák Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is igényelhető az első házasok havi ötezer forintos adókedvezménye, amely a házasságkötést követően két évig jár. Ha pedig közben megszületik az első gyerek, akkor a családi adókedvezmény is igényelhető - tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin
családvédelmi akcióterv
Magyarország

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.