Ugrás a tartalomra
Montenegró
Pixabay

Önálló nyelvvé nyilvánította a montenegróit a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet

2017-12-13
19:21
2017-12-13
19:28
Forrás
HVG
A szakértők azt is megállapították, hogy a montenegrói nyelv nem a szerb nyelv egyik változata vagy nyelvjárása. A montenegrói nyelv hivatalos rövidítése ezentúl a CNR lesz.

Önálló nyelvvé nyilvánította a montenegróit a washingtoni székhelyű Nemzetközi Szabványügyi Szervezet. A montenegrói nyelvet az országban évtizedek óta önálló nyelvként kezelik, ám ezt eddig nem ismerte el a nemzetközi szervezet. A szakértők azt is megállapították, hogy a montenegrói nyelv nem a szerb nyelv egyik változata vagy nyelvjárása. A szerb és a montenegrói valóban sokban hasonlít egymásra, ám vannak eltérések, főleg a kiejtésben.

A montenegrói nyelv hivatalos rövidítése ezentúl a CNR lesz, ami nem a nemzetközi megnevezésre, hanem az eredeti nyelvű crnogorski nyelvelnevezésre utal.

Montenegró
nyelv
Nemzetközi Szabványügyi Szervezet

Most

22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.