Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor a visegrádi országok és Ausztria csúcstalálkozóján vesz részt csütörtökön

2020.01.15
10:22
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök külön is tárgyal majd az osztrák kancellárral, a tervek szerint.

Csütörtökön tartják Prágában a visegrádi országok és Ausztria csúcstalálkozóját, amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részt vesz. A megbeszélés a prágai Nemzeti Múzeumban lesz, ahol először a V4-ek kormányfői tárgyalnak, vagyis a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar miniszterelnök, majd csatlakozik hozzájuk az osztrák kancellár. A munkaebédet követően közös sajtótájékoztatót tartanak. A program során külön tárgyalást terveznek Orbán Viktor és Sebastian Kurz között.

Orbán Viktor
V4-ek
V4-ek csúcstalálkozója
Prága
Ausztria
Sebastian Kurz

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.