Ugrás a tartalomra

Óriási vihar tombolt a horvát tengerparton

2019.07.10
11:27
2019.07.10
12:02
Forrás
blic.rs
Rijekát árvíz öntötte el, Hvar szigetén pedig meteocunami pusztított.

A sziget felett 25 ezer villám csapott le két óra alatt, a légnyomás folyamatos ingadozása pedig a tengerszint hirtelen csökkenéséhez és növekedéséhez vezetett - 20 perc alatt 105 centiméteres apály-dagály váltakozást mértek. Hasonló volt a helyzet Vis és Korčula szigeteken is.

Az Isztriai-félszigeten és a Kvarner-öbölben hatalmas mennyiségű csapadék esett. A rövid idő alatt lezúduló eső miatt Rijeka városában árvíz keletkezett - írja egy helyi hírportál. Az ítéletidő a késő esti órákban a déli partokat is elérte. Dalmáciában 56 liter csapadék esett négyzetméterenként, ami dupla annyi, mint amennyi az év ezen szakaszában jellemző a térségre.

Horvátország
tenger
cunami
Hvar
Rijeka

Most

08:28, Frissítve: 08:33

Pásztor István emlékére adott koncertet Mága Zoltán Adán

Adventi emlékkoncertet adott Mága Zoltán a Vajdasági Magyar Szövetség nemrég elhunyt elnöke, Pásztor István emlékére. A világhírű magyar hegedűművész és kísérő zenekara vasárnap Adán a Szentháromság-templomban lépett fel, közel ezer ember előtt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.