Ugrás a tartalomra
Pápai Joci a nyertes
MTI/Mohai Balázs

Pápai Joci képviseli Magyarországot májusban az Eurovíziós Dalfesztiválon

2019-02-24
10:32
2019-02-24
17:01
Forrás
MTI
Az én apám című szám nyerte A Dal 2019 című showműsort szombaton Budapesten.

Pápai Joci az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót, hiszen 2017-ben Origo című dalával már győzött és képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol nyolcadik lett.

A szombati döntőbe 8 versenyző jutott, akik közül négyet a zsűri pontjai alapján választottak ki. Ebből a négy versenyzőből viszont már csak a közönségen múlt, hogy ki nyeri meg a viadalt. A 16 éves Nagy Bogi Holnap című szívbemarkoló dalával is a legjobb négy közé került.

Nagy Bogi, énekesnő: „Az biztos, hogy egyáltalán nem vagyok csalódott, és nagyon boldog vagyok, hogy idáig eljuthattam, aztán dolgozunk tovább. Állítólag a jövő héten felvesszük a következő dalt, aztán lesz, ahogy lesz.”

Vavra Bence, énekes: „Jólesett. Eszméletlen jólesett, hogy a zsűri bizalmat szavazott nekem. Magyarországon tényleg a szakma nagyjai egytől-egyig. Both Miklós, Artisjus-díjas, de mindenki nagyon sokat lerakott az asztalra, amiért nagyon sokat kell dolgozni. Az ő szájukból különösen jólesett hallani, és nagyon szépen köszönöm, hogy bizalmat szavaztak.”

A döntősök

Pápai Joci könnyeivel küszködött, amikor megtudta, hogy ismét ő képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A verseny után hálás köszönetet mondott mindenkinek.

Pápai Joci, győztes, A Dal 2019: „Nagyon bízom benne, hogy magamba szívtam az elmúlt időszakban olyan dolgokat, amelyekkel most nem kell ismerkednem, de azért ez nagyon nagy falat minden tekintetben. Hálás vagyok a sorsnak, hogy megélhetem másodszor is!”

Pápai Joci május 14-én lép színpadra Tel-Avivban az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjében. Mivel a szerb versenyző is ekkor áll rajthoz, ezért Joci vajdasági szurkolói ismét tudják telefonos szavazatukkal támogatni az énekest.

A Pápai Jocival és A Dal 2019 döntőjében készült exkluzív interjúkat teljes egészében a Pannon Presszó holnapi adásában sugározzuk az FM 91.5 MHz-en.

Pápai Joci
Magyarország
Eurovíziós Dalfesztivál
A Dal 2019

Most

12:00, Frissítve: 12:05

Változékony marad az idő

Változékony lesz az időjárás térségünkben az elkövetkező napokban - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű