Ugrás a tartalomra
Szeged TV

A szegedi karácsony legnagyobb látványossága az óriáskerék

2018-12-07
14:56
2018-12-07
16:09
Forrás
Szeged TV
Óriási látványossággal indult a Szegedi Karácsonyi Hetek első hétvégéje. A Dóm téren különleges Jégvarázs show fogadta a kilátogatókat, az óriáskeréknél pedig csak késő estére fogyott el a sor.

M. Tóth Zsolt jégszobrász világbajnok látványos showra vállalkozott. Hogy mit faragjon az 1 méter magas és 140 kilós jégtömbből, azt a Karácsonyi Hetek szervezői a szegediekre bízták. „Mit formált belőle? Olafot. És ki az az Olaf? Egy Jégvarázs szereplő.”

A kedvelt rajzfilm bolondos hóembere 25 perc alatt készült el. Láncfűrésszel, vésővel és egyéb maróeszközökkel született meg. Még orrot is kapott. A közönség óriási tapssal fogadta a világbajnok jégszobrász művét, akinek a kisujjában van a jég faragása.

Tóth Zsolt, jégszobrász világbajnok: „A 20 év, az 20 év. Ha valaki 20 éve csinál vmit, akkor olyan rutint szerez, hogy azért nagyon nagy dolognak kell történnie, hogy azt mondja az ember, hogy rákészül. Persze, hát lelkiekben rákészülök, mert azért ez pillanatok műve alatt eldől minden. Ha jön egy kis gigszer, akkor azon túl kell lendülni és ezekre kell felkészülni, hogy mi van, ha a tűzmesterem elfelejti kinyitni az eszközt, ahhoz hogy fölcsapjon a láng, akkor mi a következő folyamat, hogyan tudok ebből kilépni, hogy a néző ebből mit se sejtsen.”

Volt, aki nem csak nézte a jeget, hanem ki is próbálta. Sokan ragadtak korcsolyát, hogy csúszkáljanak a 450 négyzetméteres jégpályán. A karácsonyi ízek, a forralt bor illata és a kézműves portékák is sokakat csábítottak a térre. „Nagyon jó. Meghitt a hangulat. Jó az óriáskerék is. Mikor jöttetek ki és mi az, ami tetszett? 5 óra fele jöttünk ki, és az óriáskerék, amire felültünk.”

A szegedi karácsony legnagyobb látványosságánál kígyózó sorok álltak a Széchenyi téren. Az óriáskerék tetejéről gyönyörű kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó városra. A SzegedEye-ra január 6-ig lehet felülni.

Szeged
karácsonyi vásár

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.