Ugrás a tartalomra
Szeged TV

A szegedi karácsony legnagyobb látványossága az óriáskerék

2018-12-07
14:56
2018-12-07
16:09
Forrás
Szeged TV
Óriási látványossággal indult a Szegedi Karácsonyi Hetek első hétvégéje. A Dóm téren különleges Jégvarázs show fogadta a kilátogatókat, az óriáskeréknél pedig csak késő estére fogyott el a sor.

M. Tóth Zsolt jégszobrász világbajnok látványos showra vállalkozott. Hogy mit faragjon az 1 méter magas és 140 kilós jégtömbből, azt a Karácsonyi Hetek szervezői a szegediekre bízták. „Mit formált belőle? Olafot. És ki az az Olaf? Egy Jégvarázs szereplő.”

A kedvelt rajzfilm bolondos hóembere 25 perc alatt készült el. Láncfűrésszel, vésővel és egyéb maróeszközökkel született meg. Még orrot is kapott. A közönség óriási tapssal fogadta a világbajnok jégszobrász művét, akinek a kisujjában van a jég faragása.

Tóth Zsolt, jégszobrász világbajnok: „A 20 év, az 20 év. Ha valaki 20 éve csinál vmit, akkor olyan rutint szerez, hogy azért nagyon nagy dolognak kell történnie, hogy azt mondja az ember, hogy rákészül. Persze, hát lelkiekben rákészülök, mert azért ez pillanatok műve alatt eldől minden. Ha jön egy kis gigszer, akkor azon túl kell lendülni és ezekre kell felkészülni, hogy mi van, ha a tűzmesterem elfelejti kinyitni az eszközt, ahhoz hogy fölcsapjon a láng, akkor mi a következő folyamat, hogyan tudok ebből kilépni, hogy a néző ebből mit se sejtsen.”

Volt, aki nem csak nézte a jeget, hanem ki is próbálta. Sokan ragadtak korcsolyát, hogy csúszkáljanak a 450 négyzetméteres jégpályán. A karácsonyi ízek, a forralt bor illata és a kézműves portékák is sokakat csábítottak a térre. „Nagyon jó. Meghitt a hangulat. Jó az óriáskerék is. Mikor jöttetek ki és mi az, ami tetszett? 5 óra fele jöttünk ki, és az óriáskerék, amire felültünk.”

A szegedi karácsony legnagyobb látványosságánál kígyózó sorok álltak a Széchenyi téren. Az óriáskerék tetejéről gyönyörű kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó városra. A SzegedEye-ra január 6-ig lehet felülni.

Szeged
karácsonyi vásár

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű