Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Szent Jobb-körmenet

2021.08.20
20:03
2021.08.20
20:21
Forrás
Hirado.hu, MTI
Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren tartották meg a hagyományos ünnepi szentmisét és innen indult a Szent Jobb-körmenet.

A zsúfolásig megtelt téren az ünnepi szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezette. A bíboros köszöntőjében úgy fogalmazott: ez a nap hálaadás a múltért, népünk életéért és könyörgés a jövőért, sorsunk alakulásáért. A szentmise után megkezdődött a Szent Jobb-körmenet. Szent István jobb karjának kézfejereklyéjét a honvéd koronaőrség hordozta. A rendszerváltás óta évről évre megtartják a Szent Jobb-körmenetet.

Az eseményt teljes egészében megtekinthetik a késő esti Híradó után a Pannon RTV műsorán.

Szent Jobb-körmenet
Szent István-bazilika
Szent István nap

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 18:55

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Augusztus 13-án, szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.

Népszerű