Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Szent Jobb-körmenet

2021.08.20
20:03
2021.08.20
20:21
Forrás
Hirado.hu, MTI
Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren tartották meg a hagyományos ünnepi szentmisét és innen indult a Szent Jobb-körmenet.

A zsúfolásig megtelt téren az ünnepi szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezette. A bíboros köszöntőjében úgy fogalmazott: ez a nap hálaadás a múltért, népünk életéért és könyörgés a jövőért, sorsunk alakulásáért. A szentmise után megkezdődött a Szent Jobb-körmenet. Szent István jobb karjának kézfejereklyéjét a honvéd koronaőrség hordozta. A rendszerváltás óta évről évre megtartják a Szent Jobb-körmenetet.

Az eseményt teljes egészében megtekinthetik a késő esti Híradó után a Pannon RTV műsorán.

Szent Jobb-körmenet
Szent István-bazilika
Szent István nap

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.