Ugrás a tartalomra

Szeptember közepére szűnhetnek meg a torlódások a határon

2023.09.03
14:24
2023.09.03
16:37
Forrás
Pannon RTV
A szerbiai határrendőrség illetékesei szerint szeptember közepe táján szűnhetnek meg a nyári torlódások a szerb-magyar határszakaszon.

Sokan még csak most térnek vissza a nyaralásból vagy az évi szabadságukról, így Magyarország felé ma is hosszabb sorokban várakoztak az autósok. A Királyhalom-Ásotthalom határátkelőről tudósított kollégánk, Mészáros György.

„Ezen a hétvégén is intenzív volt a forgalom a szerb-magyar határátkelőhelyeken a Szerbiából kilépő, illetve a Magyarországra belépő oldalon. Az illetékesek becslése szerint valószínűleg ez lehet az utolsó előtti olyan hétvége, amikor tömegesen térnek vissza a nyaralásból, illetve az évi szabadságukról a Nyugat-Európában, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban dolgozó vendégmunkások, illetve nyaralók. A Királyhalom-Ásotthalom határátkelőhelyen a nap folyamán időnként két és fél órát is várakoztak Magyarország irányába az utasok. Elmondásuk szerint a Horgos-Röszke közúti, a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen, valamint a Kelebia-Tompa átkelőn nagyjából egy-másfél órát kellett várakozniuk az utasoknak. A többi, kisebb határátkelőhelyen nem volt fél órát meghaladó várakozási idő Magyarország irányába. Egyébként vasárnapról lévén szó, hosszabbított nyitvatartással üzemel a Királyhalom-Ásotthalom határátkelőhely, este tíz óráig, míg a Bajmok-Bácsalmás átkelő 24 óráig tart nyitva. Az illetékesek azt mondták, a következő, nagyobb és intenzívebb határforgalomra majd a november elsejei ünnepek környékén, tehát azt megelőzően kell számítani Szerbia irányába, illetve az ünnepek elmúltával Magyarország felé.”

határ
torlódás
hataratkelő
szerb-magyar
Horgos
Röszke
Kelebia
Tompa
Királyhalom
Ásotthalom
Bajmok
Bácsalmás

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.