Ugrás a tartalomra
Tanjug/Minko Chernev/BTA Agency Bulgaria via AP

Szerbiai állampolgár mentette az utasokat az égő buszból

2021.11.24
09:33
2021.11.24
11:06
Forrás
Pannon RTV
Ljuljzim Sulejmani maga is megsérült a bolgár buszbalesetben. A szerbiai állampolgár segédkezett a hét túlélő kimenekítésében - erről számolt be Szerbia Külügyminisztériuma.

A tragédia azután következett be, hogy az Észak-Macedóniából érkező autóbusz Bulgáriában kigyulladt. 46 ember meghalt és többen megsérültek. Az áldozatok között gyerekek is voltak. Közben új információkra derült fény az esettel kapcsolatban. A bolgár belügyi szervek feltételezése szerint azért gyulladhatott ki az autóbusz, mert tűzveszélyes anyagot is szállítottak. Az illetékesek úgy gondolják, hogy emberi mulasztás vezetett a tragédiához. A szerencsétlenség idején 53-an tartózkodtak az járműben.

buszbaleset

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű