Ugrás a tartalomra

Szilágyi Péter: A magyarság Trianon óta nem volt ilyen erős és összetartó, mint ma

2023.03.19
14:36
2023.03.19
14:43
Forrás
MTI
Kiemelte, mindennap tesznek azért, hogy külhoni magyar közösségeink érezzék, hogy az anyaország a legnehezebb időkben sem engedi el a kezüket.

A magyaroknak igazuk volt 1848-ban, ahogy 2010-ben is, amikor felismertük a külhoni magyarság értékét, és nekiálltunk a nemzet újraegyesítésének, és igazunk volt abban is, hogy a nemzetet közjogi értelemben is egyesítenünk kell - jelentette ki Szilágyi Péter Detroitban, a Magyar Amerikai Kulturális Központ március 15-i ünnepségén. A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hozzátette, a magyarság Trianon óta nem volt ilyen erős és összetartó, mint ma. Szilágyi Péter rámutatott, mára 1 millió 150 ezren válhattak magyar állampolgárrá.

A világban elszórtan élő magyar közösségek számíthatnak egymásra és az anyaországra - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Szilágyi Péter

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.