Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Szilágyi Péter: A magyarság Trianon óta nem volt ilyen erős és összetartó, mint ma

2023.03.19
14:36
2023.03.19
14:43
Forrás
MTI
Kiemelte, mindennap tesznek azért, hogy külhoni magyar közösségeink érezzék, hogy az anyaország a legnehezebb időkben sem engedi el a kezüket.

A magyaroknak igazuk volt 1848-ban, ahogy 2010-ben is, amikor felismertük a külhoni magyarság értékét, és nekiálltunk a nemzet újraegyesítésének, és igazunk volt abban is, hogy a nemzetet közjogi értelemben is egyesítenünk kell - jelentette ki Szilágyi Péter Detroitban, a Magyar Amerikai Kulturális Központ március 15-i ünnepségén. A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hozzátette, a magyarság Trianon óta nem volt ilyen erős és összetartó, mint ma. Szilágyi Péter rámutatott, mára 1 millió 150 ezren válhattak magyar állampolgárrá.

A világban elszórtan élő magyar közösségek számíthatnak egymásra és az anyaországra - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Szilágyi Péter

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.