Ugrás a tartalomra

Szili Katalin: A magyar államnak minden gyermek számít

2019-09-15
18:47
Forrás
MTI
A magyar államnak minden gyermek számít, mert ők jelentik a nemzet jövőjét - jelentette ki Szili Katalin a felvidéki Szepsin.

A magyar miniszterelnöki megbízott beszédet mondott a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében elkészült új helyi magyar bölcsőde átadásán vasárnap.

Szili Katalin beszélt a nemzet megmaradásáról, az összefogás szükségességéről az értékalkotásról, és azon belül a külhoni magyarságot megcélzó programokról is. Felidézte: a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Állandó Értekezlet állásfoglalása alapján 2019-re a külhoni magyar gyerekek éve tematikus programot hirdette meg. Ez az egyházi szervezetek gyermekbarát tevékenységét támogatja, és jól kiegészíti a magyar kormány másik legnagyobb költségvetésű külhoni programját, az óvodafejlesztési programot - tette hozzá a miniszterelnöki megbízott.

Szili Katalin
gyermek
összefogás
bölcsőde

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.