Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/SharonMcCutcheon)

Szlovéniában is megjelent a majomhimlő

2022.05.24
09:45
2022.05.24
11:34
Forrás
Szerbiai RTV
A hírt a szlovén Nemzeti Közegészségügyi Intézet is megerősítette. A fertőzés egy férfinél jelent meg, aki a Kanári-szigetekről tért vissza az országba.

A betegnél a majomhimlő enyhébb formája van jelen. A szlovén Nemzeti Közegészségügyi Intézet várhatóan hamarosan közli az esettel kapcsolatos részleteket.

Majomhimlős eseteket fedeztek fel egyébként hétfőn Skóciában és Dániában is. Habár nincs rá külön oltás, de a himlő elleni oltások 85 százalékban hatékonynak bizonyulnak ellene. Ha valaki mégis megkapja, általában pár hét alatt meggyógyul, viszonylag enyhe tünetekkel.

majomhimlő
Szlovénia

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.