Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

TeSzedd!: 90 ezer önkéntes, 3000 tonna szemét

2021.10.27
12:39
Forrás
MTI
Az akciót kilencedik alkalommal szervezték meg Magyarországon.

Idén is több ezer tonna hulladéktól szabadították meg környezetüket a TeSzedd! hulladékgyűjtő akció résztvevői Magyarországon – közölte a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az illetékesek kiemelték, 1500 találkozási ponton több mint 90 ezren dolgoztak 1900 önkéntes csoportban október 18. és 24. között. A közösségi összefogást erősítő eseményen több mint félezer oktatási intézmény képviseltette magát, de a résztvevők között szép számmal akadtak munkahelyi közösségek, társadalmi szervezetek is.

Az akciót kilencedik alkalommal szervezték meg. A mintegy 3000 tonna összegyűjtött hulladékot november közepéig szállítják el a szolgáltatók.

TeSzedd
szemét
gyűjtés
önkéntes
Magyarország

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű