Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

TeSzedd!: 90 ezer önkéntes, 3000 tonna szemét

2021.10.27
12:39
Forrás
MTI
Az akciót kilencedik alkalommal szervezték meg Magyarországon.

Idén is több ezer tonna hulladéktól szabadították meg környezetüket a TeSzedd! hulladékgyűjtő akció résztvevői Magyarországon – közölte a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az illetékesek kiemelték, 1500 találkozási ponton több mint 90 ezren dolgoztak 1900 önkéntes csoportban október 18. és 24. között. A közösségi összefogást erősítő eseményen több mint félezer oktatási intézmény képviseltette magát, de a résztvevők között szép számmal akadtak munkahelyi közösségek, társadalmi szervezetek is.

Az akciót kilencedik alkalommal szervezték meg. A mintegy 3000 tonna összegyűjtött hulladékot november közepéig szállítják el a szolgáltatók.

TeSzedd
szemét
gyűjtés
önkéntes
Magyarország

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.