Ugrás a tartalomra

Tíz fokkal hűl le a levegő

2023.06.22
13:48
2023.06.22
19:30
Forrás
RHMZ
Zivatarok, felhőszakadás és viharos erejű szél miatt figyelmeztetést adott ki péntekre a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Pénteken délután és este Szerbia északi és nyugati részén megerősödik a felhőzet. Esővel, záporral, zivatarral, erős és viharos széllel érkezik meg a lehűlés. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint 20-30 mm eső is hullhat négyzetméterenként, és jégvéres is előfordulhat. A levegő lehűl, pénteken még 36, szombaton azonban mindössze 25 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Vasárnap 27 fokra kell számítani.

zivatar
felhőszakadás
Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet
időjárás

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.