Ugrás a tartalomra
Rákóczi Szövetség

Több mint 15 ezer diák utazott idén a Rákóczi Szövetséggel

2019-09-07
10:34
2019-09-07
10:39
Forrás
Pannon RTV
Több mint 15 ezer diák utazhatott Magyarország határain túlra idén a Rákóczi Szövetség támogatásával - mondta Csáky Csongor, a szervezet elnöke ma reggel az M1 aktuális csatornán.

Hangsúlyozta, hogy az idei, rekordnak számító érdeklődés egyfajta áttörést jelez, hiszen beérett az a sok munka, amit a nemzetpolitikába, a magyar-magyar kapcsolatokba fektettek. "Ez azt mutatja, hogy egyre több iskola, egyre több magyar közösség lép egymással kapcsolatba. Ezek a kapcsolatok sokasodnak, és nem csökken a mi programunk iránti érdeklődés" - fűzte hozzá. A műsorban elhangzott, hogy idén ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a diákok az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak. A jelentkezés feltételeiről további információkat találhatnak az érdeklődők a Rákóczi Szövetség honlapján, a www.rakocziszovetseg.org oldalon.

Rákóczi Szövetség
Csáky Csongor

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.