Ugrás a tartalomra
Rákóczi Szövetség

Több mint 15 ezer diák utazott idén a Rákóczi Szövetséggel

2019-09-07
10:34
2019-09-07
10:39
Forrás
Pannon RTV
Több mint 15 ezer diák utazhatott Magyarország határain túlra idén a Rákóczi Szövetség támogatásával - mondta Csáky Csongor, a szervezet elnöke ma reggel az M1 aktuális csatornán.

Hangsúlyozta, hogy az idei, rekordnak számító érdeklődés egyfajta áttörést jelez, hiszen beérett az a sok munka, amit a nemzetpolitikába, a magyar-magyar kapcsolatokba fektettek. "Ez azt mutatja, hogy egyre több iskola, egyre több magyar közösség lép egymással kapcsolatba. Ezek a kapcsolatok sokasodnak, és nem csökken a mi programunk iránti érdeklődés" - fűzte hozzá. A műsorban elhangzott, hogy idén ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a diákok az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak. A jelentkezés feltételeiről további információkat találhatnak az érdeklődők a Rákóczi Szövetség honlapján, a www.rakocziszovetseg.org oldalon.

Rákóczi Szövetség
Csáky Csongor

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.