Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Több mint ötvenezren töltötték le a VírusRadar applikációt Magyarországon

2020-09-17
10:50
Forrás
MTI
Az ötvenezer letöltés kevés, legalább 1-3 millió letöltésre lenne szükség.

Magyarországon több mint ötvenezren töltötték le a VírusRadar nevű applikációt, amely a koronavírus-fertőzöttek kontaktkutatását segíti - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna vendégeként. Az ötvenezer letöltés még kevés, körülbelül 1-3 millió letöltésre lenne szükség - tette hozzá Solymár Károly Balázs.

Az alkalmazás bluetooth-kapcsolatot használva rögzíti azoknak a készülékeknek a titkosított azonosítóját, amelyek legalább negyed órán át kétméteres közelségben vannak. Fertőzés esetén a felhasználó eldöntheti, megosztja-e a járványügyi szakemberekkel a telefon által rögzített adatokat.

Az applikáció célja a kontaktkutatás segítése, ugyanis a fertőzöttek sokszor nem emlékeznek pontosan, kikkel találkoztak, vagy nem ismerik azokat, az alkalmazás viszont képes őket is azonosítani - mondta a helyettes államtitkár.

VírusRadar
applikáció
alkalmazás
Magyarország
letöltés
kontaktkutatás
járvány
koronavírus
Solymár Károly Balázs

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
12:08

Újabb lakás és autók találnak gazdára

Ma tartják meg a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték második húzását. Öt személyautót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki a számlákkal teli borítékok beküldői között.
11:44, Frissítve: 11:51

Jótékonysági ruhavásár Újvidék rászorulóiért

Jótékonysági ruhavásárt szerveztek az újvidéki CK13 Ifjúsági Központban. A befolyt összeget a Szolidaritás konyhája elnevezésű csoportosulásnak adományozták, amely minden kedden melegételt készít a város hajléktalanjainak és rászorulóinak.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.