Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Továbbra is lassabb az áthaladás a határon

2023.03.12
07:17
2023.03.12
07:23
Forrás
Pannon RTV, Police.hu
A magyar személyivel és útlevéllel utazó vajdasági magyar ingázóknak azt tanácsolják, amennyiben van nekik, vigyék magukkal a szerb útlevelüket is.

A magyar rendőrség tájékoztatása szerint még mindig lassú az átléptetés Magyarország valamennyi határátkelőhelyén. A rendőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy a 2023. március 8-án 8 óra 25 perckor jelentkező informatikai rendszerprobléma ellenére a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkenjen. A hiba teljes kijavításáig az utasoknak lassabb áthaladásra kell számítaniuk. A szerb-magyar határátkelőhelyeken az átutazók tapasztalatai szerint a magyar úti okmányokat gyakran hosszabb ideig nem ismeri fel a rendszer, ugyanakkor például szerb útlevéllel zavartalan az áthaladás.

határ
határátlépés
határátkelés
rendszerhiba

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű