Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

A vártnál sokkal jobban alakulnak a munkanélküliségi adatok Magyarországon

2020-08-13
10:51
Forrás
MTI
A foglalkoztatás magyarországi helyzetéről Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő beszélt csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Felidézte, a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint a legrosszabb foglalkoztatási adatok áprilisban voltak: 130-140 ezer ember veszíthette el az állását. Májusban ugyanakkor már 38 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, júniusban pedig további 58 ezerrel. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 30-40 ezer emberrel kevesebb dolgozott június végén a járvány előtti foglakoztatási szinthez képest, júliusban pedig tovább nőtt az állással rendelkezők száma - mondta.

Az otthoni munkavégzésről megjegyezte, a munkavállalók szeretnek bejárni a munkahelyükre, de értékelik, ha nem kell minden nap megtenniük.

Magyarország
munkanélküliség
foglalkoztatás
munka
Szalai Piroska

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.

Népszerű