Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miloš Milivojević

A vukovári áldozatokra emlékeztek

2021.11.16
17:24
2021.11.16
17:29
Forrás
Pannon RTV
A horvátországi szerb szervezetek képviselői a Vukovár Evezős Klubnál a Dunába elhelyezett koszorúval tisztelegtek minden eltűnt és meggyilkolt vukovári lakos előtt.
Tanjug/Miloš Milivojević

1991-ben, a volt Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaságban zajló polgárháború részeként Vukovári ostroma volt az egyik legvéresebb csata. A koszorúzó küldöttséget Milorad Pupovac, a horvátországi Szerb Nemzeti Tanács elnöke, a Horvát Szábor tagja vezette, rajta kívül Boris Milošević horvát miniszterelnök-helyettes, Veran Matić, a szerb elnök különmegbízottja és Radojka Mrkić, a Sohasem feledünk szervezet elnöke is ott volt az eseményen.

Tanjug/Miloš Milivojević

A dunai koszorúzást követően meglátogatták a Vukovártól öt kilométerre lévő Ovčarát, ahol megemlékeztek a vukovári csatát követő háborús események áldozatairól, amely 1991. november 18. és 21. között történt, melynek során több mint 250 civil és katona halt meg, többségében horvát nemzetiségűek.

Tanjug/Miloš Milivojević

A vukovári csatában felfegyverzett horvátok és a horvát belügyminisztérium tagjai harcoltak a felfegyverzett szerbek és a Jugoszláv Néphadsereg egységei ellen.

Vukovár
megemlékezés

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű