Ugrás a tartalomra

50 éves a Spartacus Női Labdarúgóklub

2020.05.20
13:56
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A jubileum alkalmából megnyílt a csapat múzeuma és adminisztrációs központja Szabadka belvárosában, a Jadran színpad épületében.

Az együttes már 11. serlegét szerezte meg az országos bajnokságon, ebből 10-et zsinórban, tehát Szerbiában nincs is ellenfelük. A sportmúzeum 50 év sikereiről tanúskodik, a klub méltó régi nagy hírnevéhez, most is egyeduralkodó a ligában.

1970. május 20-án alakult a sportegyesület. Az önkormányzat támogatásával érték el kimagasló eredményüket.

Közösen a város és az ország egyik legkiválóbb képviselői Európában és az egész világon - jelentette ki az ünnepségen Zoran Arsić, a Spartacus Női Labdarúgóklub elnöke. "Ma valóban tanúi vagyunk a város kiemelkedő értékrendszerének, és ezeket az értékeket igazán a lehető legjobb módon népszerűsítjük, a kultúra, a sport és minden más területen."

Bogdan Laban az eseményen kiemelte, a klub a város büszkesége. 2016 óta megduplázták a sportra szánt összeget - tette hozzá Szabadka polgármestere. Emellett a tartomány és a köztársaság is sokat segített a fejlesztésekben, új reflektorokat, atlétikai és füves pályát is kapott a stadion. "Biztos vagyok benne, hogy új lelátók is lesznek a jövőben, a projekt készen áll. Bekerültünk a szerb kormány projektjébe, amely keretében 7 stadiont újítanak fel a jövőben."

A szerbiai női válogatott gerincét is a Spartacus adja - mondta el Bojan Pavićević, a Szerbiai Labdarúgó Szövetség női válogatott sportigazgatója. "A szövetségnél komoly támogatást élveznek, követjük munkájukat, és büszkék vagyunk rájuk."

A szabadkai női labdarúgóklub már több éve képviseli Szerbiát a Bajnokok Ligájában.

Spartacus
Spartacus Női Labdarúgó Klub
Szabadka
múzeum

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.