Ugrás a tartalomra
Spartacus Női Labdarúgóklub
Pannon RTV/Tímár Zsolt

50 éves a Spartacus Női Labdarúgóklub

2020-05-20
13:56
2020-05-20
15:52
Forrás
Pannon RTV
A jubileum alkalmából megnyílt a csapat múzeuma és adminisztrációs központja Szabadka belvárosában, a Jadran színpad épületében.
Spartacus serleg

Az együttes már 11. serlegét szerezte meg az országos bajnokságon, ebből 10-et zsinórban, tehát Szerbiában nincs is ellenfelük. A sportmúzeum 50 év sikereiről tanúskodik, a klub méltó régi nagy hírnevéhez, most is egyeduralkodó a ligában.

Spartacus serlegek

1970. május 20-án alakult a sportegyesület. Az önkormányzat támogatásával érték el kimagasló eredményüket.

Szabadkai Spartacus

Közösen a város és az ország egyik legkiválóbb képviselői Európában és az egész világon - jelentette ki az ünnepségen Zoran Arsić, a Spartacus Női Labdarúgóklub elnöke. "Ma valóban tanúi vagyunk a város kiemelkedő értékrendszerének, és ezeket az értékeket igazán a lehető legjobb módon népszerűsítjük, a kultúra, a sport és minden más területen."

Zoran Arsic

Bogdan Laban az eseményen kiemelte, a klub a város büszkesége. 2016 óta megduplázták a sportra szánt összeget - tette hozzá Szabadka polgármestere. Emellett a tartomány és a köztársaság is sokat segített a fejlesztésekben, új reflektorokat, atlétikai és füves pályát is kapott a stadion. "Biztos vagyok benne, hogy új lelátók is lesznek a jövőben, a projekt készen áll. Bekerültünk a szerb kormány projektjébe, amely keretében 7 stadiont újítanak fel a jövőben."

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere

A szerbiai női válogatott gerincét is a Spartacus adja - mondta el Bojan Pavićević, a Szerbiai Labdarúgó Szövetség női válogatott sportigazgatója. "A szövetségnél komoly támogatást élveznek, követjük munkájukat, és büszkék vagyunk rájuk."

Bojan Pavicevic

A szabadkai női labdarúgóklub már több éve képviseli Szerbiát a Bajnokok Ligájában.

Spartacus
Spartacus Női Labdarúgó Klub
Szabadka
múzeum

Most

19:03, Frissítve: 19:30

Rajtaütés egy droglaborban

Droglabort számolt fel a magyar rendőrség a Fejér megyei Tordason, Budapesttől mintegy 30 kilométerre. A rendőrök egy családi házból állítottak elő egy szerb és két magyar állampolgárt.
18:03, Frissítve: 21:11

Munka- és ruhagyűjtő akció Radanovácon

Munka- és ruhagyűjtő akciót tartott ma délelőtt a VMSZ radanováci helyi szervezete. Az eseménnyel egy időben a párt aktivistái elkezdték járni a terepet, hogy ismertessék a párt szabadkai programját.

Népszerű

Újvidék az új gócpont

Huszonkét bentlakónál és hat dolgozónál állapították meg a koronavírus-fertőzést a péterváradi Mass Green House idősek otthonában - írja közleményében a Tartományi Kormány.