Ugrás a tartalomra

Arany- és bronzérem Szerbiának az olimpia zárónapján

2021.08.08
13:45
2021.08.08
17:40
Forrás
Szerbiai RTV
Két érmet is szereztek a szerb olimpikonok a tokiói olimpiai játékok utolsó napján. A férfi vízilabda-válogatott megvédte címvédő pozícióját, a riói olimpia után ismét a dobogó csúcsára állhattak. A női röplabda-válogatott pedig bronzérmet nyert.

Olimpiai bajnok lett a szerb férfi vízilabda-válogatott. A fináléban a Delfinek Görögország csapatát múlták felül 13:10 arányban. A mérkőzés első felében, továbbá a hajrában is domináltak, ennek pedig meg lett az eredménye, emellett többször is jól védekeztek Dejan Savić játékosai. A dobogó második fokára Görögország állhatott fel, míg a bronzérmet a magyar válogatott érdemelte ki.

A szerb női röplabda-válogatott is remekelt. Megszerezték a bronzérmet a tokiói olimpián. A harmadik helyért Dél-Koreát győzték le, 25:18, 25:15, 25:15-ös eredménnyel. Zoran Terzić csapatának ez a második olimpiai érme, öt évvel ezelőtt Rióban a második helyen végeztek.

A 2020-as tokiói olimpián Szerbia összesen 9 érmet szerzett, eggyel többet, mint a 2016-os riói ötkarikás játékokon. Ezzel a 28. helyen zárta az olimpiát. Szerbia férfi vízilabda-válogatottja mellett, karatéban Jovana Preković, taekwondoban pedig Milica Mandić szerzett aranyérmet. Az egyetlen ezüst érmet a sporlövő Damir Mikec hozta haza. Bronzéremből 5 darabot sikerült megszerezni; a férfi 3x3 kosárlabda-válogatottnak, a női röplabda-válogatottnak, Tijana Bogdanović taekwondosnak, Milenko Sebić sportlövőnek és Zurab Datunašvili, bírkózónak.

röplabda
röplabda-válogatott
Tokió 2020
olimpia
Dél-Korea
vízilabda

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.