Ugrás a tartalomra

Asztalitenisz: Az újvidéki Radnički nyerte az I. Pető László Kupát

2018.09.16
10:53
2018.09.16
16:34
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan megkezdődik az idény a hazai asztalitenisz ligákban is. Temerinben egyedi módon készültek a férfi szuperligás klubok: nyolcas felkészítőtornát szerveztek két héttel a szezon kezdete előtt.

A szervezők szerint a temerini 1. Pető László Kupa egész Szerbiában a legrangosabb torna a felnőtt férfi mezőnyben, hiszen a 10 szuperligás csapat közül jelen volt hét, valamint az Első Ligában szereplő niši Železničar, amely az egyik főesélyes, hogy a soron következő szezonban kiharcolja a feljutást. A hazai Temerin mellett a tornán részt vett még a címvédő Banat, a bajnoki címre esélyes újvidéki Radnički, a szabadkai Spartacus, a Palánka, a Požarevac és a nagybecskereki Stenes, valamint az említett Železničar.

Pető Imre, főszervező: „Az ötlet onnan ered, hogy ezeknek a kitűnő játékosoknak a liga kezdete előtt kevés lehetősége van komolyabb mérkőzéseket játszani és így jött az ötlet, hogy csinálunk Temerinben egy Pető László Kupa nevet viselő versenyt a Szuperligás Klubok Közösségének Szervezésében.”

A két belgrádi csapat – a Partizan és a Crvena zvezda, valamint az Ada maradt távol erről a versenyről. A címvédő Banat mellett az idén az újonc újvidéki Radnički a főesélyes a bajnoki címre, mivel Borčićhoz és Crepuljahoz csatlakozott Ivor Katić is, aki tavaly az Adát erősítette.

Ivor Katić, asztaliteniszező, Radnički AT, Újvidék: „Eljöttünk ide, hogy felmérjük, hol tartunk, milyen a csapatösszeállítás és mire vagyunk képesek a felkészülés ezen szakaszában. A legjobb csapatok itt vannak. Mi arra számítunk, hogy a döntőben a Banattal játszhatunk. Akkor kiderül mire vagyunk képesek és min kell még változtatnunk.”

A temerini tornán elért eredmények alapján igenis esélyes lesz a Radnički a végső sikerre, hiszen a fináléban 3:1-re verte a Banatot. A harmadik helyet a Temerin csapata szerezte meg, amely a bronzmérkőzésen a Palánkát múlta felül ugyanilyen eredménnyel. Az idei bajnokság folyó hónap utolsó hétvégéjén rajtol a férfi és a női mezőnyben egyaránt.

asztalitenisz
Pető László Kupa
Temerin

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.