Ugrás a tartalomra

Átadták a riói olimpián érmet szerző szabadkai sportolók emléktábláit (videó)

2016.09.04
12:38
Hivatalosan is átadták az idei riói olimpiai játékokon érmet szerző szabadkaiak plakettjét, a város olimpiai kútjánál
Hivatalosan is átadták az idei riói olimpiai játékokon érmet szerző szabadkaiak plakettjét, a város olimpiai kútjánál. Az átadásra és az olimpiai hősökre sokan kíváncsiak voltak. Rengetegen várták a riói hősöket a szabadkai Sugárúton az olimpiai kútnál. Nikola Kalinić a kosárlabda-válogatottal szerzett ezüstérmet, míg Davor Štefanek birkózóként aranyat hozott haza Brazíliából. Mindkét sportolót azonnal körbe vették a fényképet kérő rajongók. Nikola Kalinić, válogatott kosárlabdázó, Szerbia: „Igazán nagy megtiszteltetés, hogy a város egyik közterén, ahol születtél megtalálható a neved. Ott, ahol több ezerszer jártál-keltél. Ezért egy nagy elismerés és kiváltság ez a számomra. Lelkesítő ezt a sok fiatalt, gyereket itt látni.” Štefaneknek is jól esett a rajongók szeretete, de azt is elmondta, hogy konkrét elhatározásokkal indult el a brazíliai játékokra. Davor Štefanek, válogatott birkózó, Szerbia: „Egyszerűen úgy utaztam el Rióba, hogy hittem abban, hogy meg tudom csinálni. Ez azt jelenti egyszóval, hogy tudom mire vagyok képes, mit akarok, mit szeretnék. Így tettem az olimpián is.”



Bogdan Laban, a város polgármestere is gratulált a sportolóknak. Elmondta, hogy az egész város hálás a sportolóknak, mivel nem csak az ország, hanem a város hírnevét is öregbítették világszerte. Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Reméljük, hogy a szabadkai önkormányzat az elkövetkező években is segítséget tud nyújtani a helyi sportkluboknak, és ezzel új bajnokokat nevelhet.” Mindkét sportoló hatalmas elismerésként tekint a táblára, ami a szabadkai fiatal sportolók számára motivációt jelenthet a jövőben.
Szabadka
emléktábla
Davor Štefanek
Nikola Kalinić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.