Ugrás a tartalomra
Panon RTV

Átadták a Vermes Lajos-díjakat Szabadkán

2022.03.14
16:23
2022.03.14
18:33
Forrás
Pannon RTV
A legjobb sportolókat 16. alkalommal jutalmazták.

Az eseményen az egyéni sportolók mellett a csapatteljesítményt is értékelték. Egyéni versenyben Barna Andrej, a szabadkai Spartacus úszója nyerte a 2021-ben elért eredményekért járó díjat, míg a legjobb csapatnak járó elismerést a szabadkai Spartacus Női Labdarúgóklub vehette át.

Pannon RTV

Ünnepélyes keretek között adták át ma a Vermes Lajos-díjakat Szabadkán, amelyeket a tavalyi év legjobb sportolói vehettek át. Az egyéni és a csapatteljesítményt is díjazta a harminctagú zsűri. A díjazottak között szerepelt Veljko Gligorić ökölvívó is.

„Számomra az előző volt az az év, amikor pályafutásom eddigi legjobb eredményeit könyvelhettem el: vajdasági bajnok vagyok, de a legnagyobb dolog az volt, hogy részt vehettem a világbajnokságon.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A legjobb csapatnak járó érmet a szabadkai Spartacus Női Labdarúgóklub vehette át. Tijana Filipović legjobb góllövőként Vermes-díjban részesült.

„A csapatom nélkül nem igazán sikerült volna, és szeretném megköszönni nekik és az edzőmnek ezt a díjat. Szóval nagyon szépen köszönöm mindenkinek!”

Pannon RTV

Ezek a díjak ösztönözhetik a fiatal sportolókat arra, hogy még jobbak legyenek - emelte ki az eseményen Dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke.

„Ez a díjátadó arról szól, hogy a város megbecsüli azokat a sportolókat, akik öregbítik a hírnevét. Szabadkáról azt szokás mondani, hogy a sportok városa és ez így van, hiszen számos csapat, illetve egyéni sportoló hoz el érmeket a vajdasági, az országos, illetve az európai szintű bajnokságokról, versenyekről is. De ugyanakkor ez az éremátadó Vermes Lajosról is szól.”

Az eseményen megemlékeztek a tavaly elhunyt Vermes Mihályról, Vermes Lajos unokájáról is.

Vermes Lajos-díj
Szabadka
Barna Andrej
Spartacus Női Labdarúgó Klub
Dr. Pásztor Bálint

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.