Ugrás a tartalomra

Az adorjáni Tisza egykori és mostani játékosai játszottak barátságos mérkőzést

2017.12.29
16:48
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Az adorjáni Tisza labdarúgócsapata idén is megmérkőzött a klub korábbi játékosaival, akiket ezúttal is Nikolics Nemanja vezetett.

A Chicago Fire és a magyar labdarúgó-válogatott csatára pályafutása kezdetén két szezont töltött el az észak-bácskai falu csapatában.     

Az adorjáni Tisza aktuális kerete nem kímélte a klub egykori, főként már veterán játékosokból álló keretét, akik Nikolics Nemanjával egyetemben több mint tíz évvel ezelőtt viselték az akkor még a Szabadkai Körzeti Ligában versenyző csapat mezét.

A magyarkanizsai gyógyfürdőben megszervezett barátságos mérkőzésen azonban Nikolicsék sem vallottak szégyent, ugyanis az ellenfél kapuját hatszor is bevették, így végül a kétszer húsz perces játékidőt követően 8:6-os győzelmet aratott a Tisza jelenlegi csapata. Nikolics Nemanja, válogatott labdarúgó, Magyarország: „A lényeg az volt, hogy a hangulat meglegyen. Ez meg is volt. Természetesen meg akartuk nyerni ezt a meccset, de gratulálni kell az ellenfélnek. A második félidő sokkal jobb volt, mint az első. Meg kellett szokni egymást, ők a közeli barátaim és valakivel együtt is játszottam, de ellenfelek is voltunk. Nem kell elfelejteni, hogy honnan indult az ember, és igazából ez egy ilyen rituálé, mert minden évben játszunk egy ilyen meccset újév előtt.”

A barátságos mérkőzésen Borsos Csaba fújta a sípot. Az adorjáni Tisza labdarúgócsapat támogatója több korábbi játékosával is jó kapcsolatot ápol. Borsos Csaba, támogató, FK Tisza, Adorján: „Nemanja tíz évvel ezelőtt ment el Adorjánról Magyarországra, én személyesen azóta is tartom vele a kapcsolatot. Nem azért, mert Nemanjának hívják, a többi egykori Tisza-játékossal is tartom a kapcsolatot, ezt tavaly és tavalyelőtt is megszerveztük, és így szinte már hagyományossá válik, hogy karácsony és újév között, amikor itthon van és van ideje, akkor lejátszunk egy barátságos mérkőzést. Utána egy ebéd mellett elbeszélgetünk.”

A barátságos mérkőzést fotózás és közös ebéd zárta.

Adorján
Tisza
labdarúgás
Nikolics Nemanja

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.