Ugrás a tartalomra

Az atlétika reménységeit fogadta Szabadka új vezetése

2020.08.25
16:53
2020.08.25
18:38
Forrás
Pannon RTV
Kedd délután fogadta a Szerb Atlétikai Szövetség által szervezett tábor résztvevőit Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke.

A táborozáson a sportág reménységei vesznek részt, köztük a kishegyesi gerelyhajító Világos Adriana is, aki a hétvégén bajnoki címet szerzett Újvidéken.

A sportolók üdvözlését követően Stevan Bakić és dr. Pásztor Bálint elbeszélgettek Az atlétika reménységei nevű tábor résztvevőivel. Világos Adriana gerelyhajító elmondta, hogy megtiszteltetés számára, hogy a szabadkai táborban készülhet fel. „Először szeretném megköszönni, hogy megengedték, hogy eljöjjünk ide edzőtáborba, és hogy a pályán is teljesítették a feltételeket, hogy tudjunk dobni. Közel élek Szabadkához, és gyakran jöttünk ide, mert ez az egyik legnagyobb város a környéken.”

A megfelelő feltételek a Városi Stadionon végzett felújításoknak köszönhetők. A tábor résztvevőit üdvözölte Szabadka új polgármestere, Stevan Bakić, aki ismertette a Városi Stadionon elvégzett felújítási munkálatokat. „Füves felületek, új atlétikai pálya kiépítése, azon helyiségek felújítása, amelyeket a Spartacus Atlétikai Klub és a Spartacus női futballcsapat használ. A beruházások összértéke 87 millió dinár volt. Ehhez az Ifjúsági és Sportminisztérium 67 millió dinárral, Szabadka önkormányzata és a Tartományi Kormány pedig 10-10 millió dinárral járult hozzá.”

Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, annak dacára, hogy Szabadkán, Vajdaságban és Szerbiában is nagy összegeket fordítanak sportra, mégsem mondható el, hogy olyan körülmények között edzhetnek a sportolók, mint más országokban. „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy az első küldöttség, amelyet közösen a polgármesterrel fogadhatunk, éppen ez a küldöttség. Sportolókkal kezdünk itt, a Városházán, és hogy miattunk a délelőtti edzést sem kellett kihagyniuk. Igyekeztünk úgy időpontot egyeztetni, hogy ne menjen a munka rovására.”

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, reményei szerint tisztségének betöltése alatt még több sporttal kapcsolatos esemény részese lehet.

Az atlétika reménységei
atlétika
atléta
Szerb Atlétikai Szövetség
Stevan Bakić
gerelyhajító
fogadás
Városháza
Szabadka
tábor

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.