Ugrás a tartalomra

Az edzőtermekben fokozottan ügyelnek a szabályok betartására

2020.05.05
17:17
Forrás
Pannon RTV
Már több mint egy hete ismét működhetnek az edzőtermek Szerbiában. A mozgás szerelmesei egyre nagyobb számban térnek vissza a kardiogépek és a súlyzópadok mellé.

Sokan azért mozognak, hogy ledolgozzák az otthonlét miatt lerakódott zsírpárnákat. A sportolók és az edzők is szigorúan betartják a biztonsági előírásokat.

A másfél hónapos karantén ideje alatt sokaknak felszaladhatott néhány plusz kiló. Ezt most az edzőtermekben biztonsággal ledolgozhatjuk.

Fél éve jár edzőterembe a szabadkai Koleszár Barbara. Azt mondja, a rendszeres testmozgás teljesen megváltoztatta az életét. Fittebb, fiatalosabb lett, edzés után tele van pozitív energiával. Véleménye szerint kényszerszünet után most biztonságosan tud edzőteremben sportolni: „Minden előírás be van tartva. Úgy a lábbeli fertőtlenítése, amikor bejövünk, úgy a kezeknek a fertőtlenítése mielőtt az eszközökhöz nyúlunk. A távolság mindig be van tartva. Terminusokra jövünk, hogy 4-5 embernél ne legyen több a teremben. Ez egy nagy terem, tehát a távolságokat megtartjuk. Edzések után fertőtlenítjük a kezeinket, az edző maszkban van, tehát a távolságot vele is tartjuk.”

Szerbiában március 15-én rendeltek el rendkívüli állapotot a koronavírus-járvány miatt. Ezzel egyidőben betiltották az edzőtermek működését is. Egészen a múlt hét elejéig a személyi edzők interneten tartották a kapcsolatot az ügyfeleikkel. Április 27-e óta szigorú biztonsági előírások betartása mellett működhetnek.

Ötvös Attila, személyi edző: „Arra jobban oda kell figyelnünk, hogy az edzőtermi gépeket fertőtlenítsük edzés után és edzés előtt. Arra is figyelünk, hogy óránként minden gépet lefertőtlenítsünk. Van egy olyan határozat ami azt írja elő, hogy 10 négyzetméterren egy edzeni vágyó lehet. Tehát valójában van egy korlát, amit be kell tartani.”

A tapasztalat az, hogy a legtöbben fokozatosan térnek vissza az edzőtermekbe. A szakemberek azt mondják, látható, hogy a karantén ideje alatt mindenkinek hiányzott a testmozgás.

edzőterem
testmozgás
sport
Ötvös Attila

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.