Ugrás a tartalomra

Az Eszék csapata nyerte a TSC kupát

2023.08.02
15:53
2023.08.02
17:25
Forrás
Pannon RTV
Az U15-ös korosztály számára megrendezett kétnapos nemzetközi megmérettetésen a Puskás Akadémia, a Ferencváros, a Honvéd, a Csíkszereda, a DAC, az Eszék, a Munkács és a TSC csapata mérettetett meg Topolyán.

A TSC kupa döntőjét a horvátországi Eszék csapata és a házigazda topolyai csapat játszotta a TSC Labdarúgó Akadémia pályáján. Az eszékiek az első félidőben megszerezték a vezetést. A TSC hamarosan egyenlített, az első félidő 1:1-el végződött. A második félidőben az Eszék támadó játéka dominált, három gólt lőttek a hazai csapat hálójába, így a döntő 4:1-re végződött.

Mateo Sabo, játékos, NK Osijek, Horvátország: „Az utolsó meccs kemény volt, 1:1, feszült volt az utolsó tizenöt percig, a végéig. Aztán gólt szereztünk, megnyílt előttünk az út, rúgtunk 3 gólt, nyertünk, megszereztük az aranyat. A tornán kiválóan játszottunk, meccsről meccsre fejlődtünk, az a legfontosabb, hogy követtük az edző utasításait, és ennyi.”

A TSC tehát a második helyet szerezte meg, a harmadik a magyarországi Puskás Akadémia lett. A TSC kupát 9. alkalommal szervezték meg. A Kárpát-medencei Akadémiai Rendszer csapatai mérkőztek meg egymással, vendégként szerepelt a Honvéd együttese. Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Egy nagyon színvonalas tornáról beszélünk, egy tornáról, ami számunkra nagyon is építő jellegű volt, egy olyan torna, amely úgy veszem észre minden akadémiából kihozza a maximumot, és ez mellett örülök még annak, hogy nagyon minőséges mérkőzések voltak nagyon jó pályákon, és ha még hozzátesszük a TSC-nek az eredményét, hogy második helyen végeztünk az Eszék mögött, ez számunkra is egy nagyon jó jel, nagyon jó bizonyíték, hogy jó úton haladunk.”

A legjobb játékos Mateo Sabo lett az Eszék csapatából, a legjobb góllövő Görög Vincent, a Puskás Akadémia játékosa, a legjobb kapus pedig Jakab Mátyás lett a Honvédből.

TSC kupa
Topolya
Eszék
Mateo Sabo
Palágyi Szabolcs
Osijek

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.